VIRITUELL SERVER

EN PLATTFORM TIL ETHVERT BRUK

Fra datavarehus til distribusjonsverktøy , kataloger til innhold levering. Ubegrenset bruksmuligheter som er tilgjengelig i løpet av kort tid. Nye tjenester er raske å sette opp, uten store investeringer på forhånd , slik at bedrifter, start-ups , SMB og kunder i offentlig sektor for å få tilgang til de byggesteinene de trenger for å reagere raskt på endrede forretningsbehov.

 

Våre skytjenester: 

 

Backup

Unngå å bli rammet av datatap. Skybasert backup utenfor driftsmiljøet ditt

microsoft 365

Ta med kontoret hvor du vil og jobb på den enheten som passer best for deg – datamaskin, mobil eller nettbrett

 

Microsoft Azure

Skyplattform fra Microsoft som leverer tjenestytelser via internet. Vi supporterer og drifter

 

Kontakt skjema

 

HVA ER EN VIRITUELL SERVER?

En virtuell server lages ved å partisjonere fysisk servere i flere mini servere, ved å benytte teknologien for server virtualisering. Hver virtuell server fungerer som en unik fysisk enhet, som kan kjøre sitt eget operativsystem (OS). Som kunde betaler man bare for det som er utnyttet.

 

HVORFOR VELGE VIRITUELL SERVER?

Det er mange grunner bedrifter og organisasjoner investerer i servervirtualisering. Noen av grunnene er økonomisk motivert, mens andre løse tekniske bekymringer:Server virtualisering sparer plass gjennom konsolidering.  Bedrifter for hele tiden bruk for nye applikasjoner, samtidig som at virksomheten er avhengig av de gamle. Tidligere løste man gjerne ved å ha egne servere til hver applikasjon. Da går det mye tid til administrasjon da det tar tid å opprette nye løsninger samt at det blir vanskelig å få et helhetlig driftsmiljø. Hvis flere programmer bruker bare en liten mengde av prosessorkraft, kan nettverksansvarlig konsolidere flere maskiner i én server som kjører flere virtuelle miljøer.

Virtuelle servere tilbyr programmerere isolert, uavhengige systemer der de kan teste nye applikasjoner eller operativsystemer. Snarere enn å kjøpe en dedikert fysisk maskin, kan nettverksansvarlig opprette en virtuell server på en eksisterende maskin. Virtuelle server er uavhengig i forhold til alle de andre serverne,  derfor kan programmerere kjøre programvare uten å b ekymre deg å påvirke andre programmer.

Velger man virtuell server kan mange av kostnadene på IT budsjettet reduseres. Studier utført av både Gartner og IDC viser at virtualisering har blitt en av de viktigste strategiske teknologiene, med en stadig økende betydning for både små og store virksomheter.

ER DET MYE JOBB Å FLYTTE EN VIRITUELL SERVER?

Etter endelig får klarsignal til å gå videre med et prosjekt for å virtualisere en infrastruktur, kan det virke som den harde delen er faktisk  få det til å skje sømløst. I mange tilfeller, derimot, er den vanskeligste delen å få budsjettet sammen for å tilegne seg all maskinvare og programvare som er nødvendig – det å slå på bryteren er faktisk en enklere jobb.

Den viktigste delen av å migrere fra en fysisk til en virtuell infrastruktur er å sørge for at du har alle bitene på plass før du flytter en enkelt server, før du setter noe i produksjon, og selv før du starter testing. Som å legge ut alle de nødvendige verktøy og deler for å sette sammen et skap fra IKEA gjør oppgaven enklere, slik at du har alt du trenger før du legger ut på denne reisen vil gjøre prosessen smidigere og raskere. Tilsutt så hjelper det på det viktigste;  kvaliteten på det ferdige produkt.

Dersom du velger oss som hosting partner så sørger vi for å gjøre denne flytteprosessen så sømløs og brukervennlig som mulig.