SKYTJENESTER 

Moderne, skalerbare og fleksible tjenester på internett  

Gjør din virksomhet kostnadseffektiv, raskere og sikrere. Vi hjelper virksomheter med å migrere til en skybasert IT-infrastruktur, samt supportere etter flytting. 

 

Våre skytjenester: 

 

Backup

Unngå å bli rammet av datatap. Skybasert backup utenfor driftsmiljøet ditt

microsoft 365

Ta med kontoret hvor du vil og jobb på den enheten som passer best for deg – datamaskin, mobil eller nettbrett

 

Microsoft Azure

Skyplattform fra Microsoft som leverer tjenestytelser via internet. Vi supporterer og drifter

 

Kontakt skjema

HVA ER SKYTJENESTER  

Skytjenester, eller Cloud Computing, er en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett Serverparkene kjennetegnes ved at de er laget for dynamisk skalering. Det betyr at datakraft kan tilpasses kapasitetsbehov, og kunden kan betale for det den faktisk bruker.

 

Mange eksterne serverparker står utenfor Norges grenser. En stor utfordring for virksomhetene som bruker slike tjenester er å sørge for at avtalen med skytjeneste-leverandøren er i samsvar med norsk lovgivning.

 

HVEM BRUKER SKYTJENESTER?  

Skytjenester kommer i mange forskjellige former. De fleste av oss bruker skytjenester med den største selvfølgelighet både på jobb og privat, uten å tenke særlig over det. Når du logger deg på datasystemer ute på webben, er det skytjenester du bruker. Mange bedrifter har e-post-systemer selv, men svært mange har e-posten liggende ute i skyen. Stadig flere økonomisystemer som for eksempel Fiken, PowerOffice og 24SevenOffice ligger i skyen – the cloud. 

Eksemplene ovenfor er fiks ferdige tjenester som man med få tilpasninger kan ta i bruk. 

Før installerte man dette i serverrommet, eller hos en datasenter-operatør som oss. Det gjør man fortsatt.  Virksomheter kan enten leie dette etter behov – on demand – som skytjenester, eller ha en fysisk server. Det man før selv satte opp av servere, lagringsenheter, kommunikasjonsenheten backupløsninger etc. som tidligere ble kalt maskinvare/hardware, kalles nå infrastruktur og kan leies som skytjenester i det omfanget man selv har behov for til enhver tid. 

 

FORDELER MED SKYTJENESTER 

Fordeler med skytjenetse er at man kan jobbe fra hvor man vil, lagre arbeidet og hente det frem igjen når som helst fra hvilken som helst enhet når det passer. IT-programmer infrastruktur og kontotstøtte holdes konstant oppe og oppdatert da de oppbevares i skytjenesten under høy sikkerhet. Det er lett å kommunisere, dele og også jobbe med det samme dokumentet samtidig. En slipper å kjøpe inn maskinvare og programvare for å dekke det behovet som kun oppstår ved noen anledninger. Oppgaver som regnskapsføring, arkiv og bildeoppbevaring blir mye enklere med skytjeneste og bedriften kan dermed organisere sinre ressurser bedre internt.