Skytjenester

Et fullstendig kontor i skyen hvor du kan jobbe hvor som helst – når som helst.

Sikkert og forutsigbart.

Trenger jeg skytjenester?

Det er en krevende jungel av ulike skytjenester og for noen kan en overgang til skyløsning være for omfattende. Da kombineres lokal lagring og skyløsninger på den måten som passer best for din bedrift!

OFFICE 365

Med Office 365 kan dere sende og motta e-post, delta i nettmøter og få tilgang til viktige dokumenter – rett fra mobilen. Alle filer ligger trygt lagret i skyen, lett tilgjengelig og enkelt å dele.

Office 365 gjør samhandling i bedriften mer effektiv – i en hektisk hverdag hvor man stadig er på farten.

Azure er en nettportal og en skytjeneste (public cloud). Azure gjør det mulig å utvikle / kode nye teknologiske tjenester.

Fordi Azure er en skyteknologi betyr det at man får tilgang til den fra hvor som helst. Azure er eid av Microsoft og blir gjerne omtalt som industrileder innen skyplattformer.

AZURE

 

FORDELER MED SKYTJENESTE

Fordeler med skytjenetse er at man kan jobbe fra hvor man vil, lagre arbeidet og hente det frem igjen når som helst fra hvilken som helst enhet når det passer. IT-programmer infrastruktur og kontotstøtte holdes konstant oppe og oppdatert da de oppbevares i skytjenesten under høy sikkerhet. Det er lett å kommunisere, dele og også jobbe med det samme dokumentet samtidig. En slipper å kjøpe inn maskinvare og programvare for å dekke det behovet som kun oppstår ved noen anledninger. Oppgaver som regnskapsføring, arkiv og bildeoppbevaring blir mye enklere med skytjeneste og bedriften kan dermed organisere sinre ressurser bedre internt.

 

HVA ER SKYTJENESTER

Skytjenester, eller Cloud Computing, er en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett Serverparkene kjennetegnes ved at de er laget for dynamisk skalering. Det betyr at datakraft kan tilpasses kapasitetsbehov, og kunden kan betale for det den faktisk bruker.

Mange eksterne serverparker står utenfor Norges grenser. En stor utfordring for virksomhetene som bruker slike tjenester er å sørge for at avtalen med skytjeneste-leverandøren er i samsvar med norsk lovgivning.