Skal du bygge en merkevare?

Få det til å høres bra ut når du sier det selv eller hører andre si det. Ikke bruk bindestrek. For eksempel; nett-butikk.no. Det er vanskelig å huske. Prøv å finne noe unikt og som skiller seg fra samme eller delvis samme domenenavn.

Gjør det lett å uttale

Mennesker har en kognitiv skjevhet, som gjør at vi, i hovedsak, husker og har mer positive assosiasjoner til ting som vi enkelt kan si og enkelt kan tenke på. Dette inkluderer hvordan vi uttaler ordet i vårt eget sinn.

Gjør domenenavnet umiddelbart intuitivt

Hvis man kan knytte domenenavnet til det man faktisk skal gjøre – eller det nettsiden skal handle så er det veldig positivt

Unngå de norske spesialtegnene, øæå

Særnorske domener har vært tilgjengelig siden 2004 og det er tusenvis av slike domener registrert. Desverre så skaper disse domene problemer i nettlesere, mail klienter og mange publiserings løsninger. Å bruke to versjoner – en med og en uten særnoske tegn kan gi et problem i brandingen og konsistens. Det bør være et helhetlig uttrykk i alle medier.

Tilslutt: Bruk brede søkeord når det er fornuftig, men ikke stress søkeord inkludering. Det kan fort bli langt og vanskelig.